Desperta que és de dia !!!

Hola em dic Tobyas i sóc.... de fet sóc un dibuix, o potser un record, no se... en tot cas havia de ser un cartell d'un bar de copes però em vaig quedar oblidat en una carpeta i fins ara no he sortit.Quan vaig obrir la carpeta per sortir no em vaig adonar que era a dalt de tot d' una prestageria i PATAPAMMMM !! vaig caure en picat dins d'un cove ple de pintura transparent. Així doncs de moment no em podeu veure, no sabeu com sóc... però no patiu que sóc molt espavilat i ben aviat trobaré la manera de fer-me visible.

No obstant això, si em voleu ajudar podeu compartir amb mi aquest viatge i anar explorant el mon per trobar l'antídot a la invisibilitat...

M'ajudes ??dilluns, 23 de gener del 2012

EL VOL DE LA GAVINA

Era curiosa aquella calaixera. No tenia grans dimensions però donava la sensació d’albergar dins seu moltes i moltes coses.
Ni alta ni baixa, tenia una alçada mitjana. La Maragda tot just podia veure’n la capçalera. No havia complert els dotze anys i no destacava per la seva alçada, doncs era mes aviat menudeta.
Era una moble robust. Se’l veia noble pel tipus de fusta i d’envernissat però especialment per la presència que li donaven aquells marquets lluents i daurats que presidien cada un dels 49 calaixets.
Cada marquet contenia una targeta amb un numero i una síl•laba. La motllura del marc sobresortia una mica i feia d’agafador per poder obrir el calaix.
- Que hi ha dins d’aquets calaixos? Vaig preguntar-li
- És complicat. Va respondre la Maragda.
I era cert, era complicat.
Si tu obries qualsevol dels calaixos era completament buit. No hi havia res a dins. Per poder veure o trobar el seu contingut havies saber el que volies buscar i obrir el calaix que contenia la síl•laba d’allò que cercaves.
La calaixera tenia set files i set columnes de calaixets, cada un d’ells amb una síl•laba i un numero sense seguir cap ordre concret ni cap significat evident. Fins i tot hi havia números que estaven repetits.
2 3 5 7 13 17 19
23 29 31 37 41 43 47
25 31 36 44 54 60 66
21 26 26 30 28 26 28
53 59 61 67 71 73 79
55 62 66 74 84 90 98
51 56 56 60 58 56 60


- Podríem buscar informació sobre la Gavina, no creus? Pot ser un bon punt de partida.
La Maragda em va mirar, sorpresa de la meva ocurrència i es va posar a buscar alguna síl•laba que coincidís amb la paraula “Gavina”. La va trobar, al calaixet amb el nº 53 hi posava “GA”. El va obrir. Era tot ple de papers i pergamins. Alguns d’ells enrotllats i lligats amb una cinta magenta. Altres doblegats. Tots ells eren plens de pols.
- Renoi ! Vaig exclamar. Amb tanta documentació segur que anem pel bon camí!
La Maragda va agafar tot el que hi havia al calaix i ho va posar sobre el llit. Va separar els pergamins dels papers plegats, entre els que hi havia algunes cartes de navegació.
- Buuf..., no se ni per on començar!!!
- Despleguem-ho tot i ho veurem més clar. Vaig aconsellar veient que a la petita això li venia una mica gran.


Vam estar una bona estona classificant i endreçant aquell sense fi de papers. Els mapes i les cartes de navegació no els enteníem i no sabíem d’on eren, així que els vàrem apartar i ens vam centrar en la documentació escrita.
La major part feia referència a espectacles musicals, de circ i de màgia. Hi havia adreces de locals de tota Dinamarca. Cartells publicitaris dels espectacles. Factures, retalls de diaris i un munt de dibuixos i anotacions fetes en tovallons de paper o estovalles, d’aquelles individuals que hi ha als restaurants.
- Però... Aquí no parla de cap Gavina. Vaig suggerir contrariat.
- No. Va dir la Maragda. Gavina és el nom d’un grup. D’un grup de teatre o de varietats...
I així era. Tota la documentació que vàrem trobar feia referència a un grup que feien màgia en petits locals nocturns danesos. El grup es deia “El vol de la Gavina” i estava composat per dos actors o mags que es feien dir: “Rosty i Venny”
Es devia tractar d’un grup famós per la zona i que durant una època van tenir força èxit fet que es veia reflectit en els nombrosos cartells i referències periodístiques. Les crítiques dels diaris els deixaven molt bé i els presentaven com la revelació del moment.
- Mira. Va dir la Maragda assenyalant un dels cartells que es veien més nous. Aquest espectacle es va fer aquí a prop, al carrer Mangler.


- Ostres!! Quina casualitat. Vaig exclamar. Quin dia va ser? Posa alguna data?


- No ens servirà de gaire la data. Va respondre la Maragda. Tampoc sabem en quin dia vivim.


- No. No ho sabem, però ho podríem saber.


La veritat es que vaig respondre amb un cert aire de superioritat perquè em sentia molt segur del que estava dient.
- I com pretens saber-ho? Va insistir la petita rinxols d’or.
- El contestador automàtic de l’empresa!!. Quan vaig aparèixer aquí va sonar un contestador automàtic. Aquets aparells generalment porten un rellotge amb l’hora i la data. Li vaig picar l’ullet i la vaig agafar de la ma. - Vinga, anem!!


Vam entrar agafats de la ma dins d’aquella habitació on ens vam conèixer. Ho vam fer sense prudència. La Maragda es va deixar anar de la ma i va seure, juganera, en aquella cadira que va fer girar unes quantes vegades amb braços i cames oberts com si d’un estel es tractés.
El telèfon era horrorós. Estava a sobre d’aquella tauleta amb rodes. Era d’un groc llampant i cridaner. Potser per cridar a la gent a acostar-s’hi. Ens hi vam acostar i efectivament , a la part superior hi havia una pantalla digital. Es veia clarament, eren les
12:45h del dia 23 de Gener del 2012.
- Tobyas, l’actuació és avui!!! Avui a la nit.
Potser tot era una coincidència o tan sols era el destí, en tot cas les cartes eren al descobert. Havíem trobat la manera de relacionar els esdeveniments i tot ens portava a assistir a aquell petit espectacle. Tot ens portava a sortir d’aquella nau i emprendre un viatge incert i emocionant a la recerca dels n ostres orígens.


                                               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fent camí

Fent camí